SEK Svensk Elstandard och Trainor samarbetar för ökad elsäkerhet
Trainor Sverige AB

SEK Svensk Elstandard och Trainor samarbetar för ökad elsäkerhet

Tillsammans vill vi höja både kvaliteten och tillgängligheten på utbildningar inom elsäkerhet med målet att skapa en tryggare arbetsmiljö för alla som arbetar med el.

Dela :

Facebook
Twitter
LinkedIn

SEK Svensk Elstandard och Trainor har nu inlett ett strategiskt samarbete för att öka säkerheten i elbranschen. Tillsammans vill vi höja både kvaliteten och tillgängligheten på utbildningar inom elsäkerhet med målet att skapa en tryggare arbetsmiljö för alla som arbetar med el.

Den ideella organisationen SEK Svensk Elstandard är utsedd av regeringen att ansvara för standardisering inom det elektrotekniska området i Sverige. Trainor, Nordens största utbildare inom elsäkerhet, jobbar för att göra dessa regler mer tillgängliga för branschen genom sina utbildningar.

– Vårt mål är tydligt – vi vill göra elbranschen säkrare. Genom att kombinera vår expertis med SEK:s kvalitetsstämpel på våra utbildningar, tar vi ett stort steg mot det målet, säger Sara Zetterberg, VD för Trainor Sverige.

Samarbetet kommer inledningsvis att fokusera på två av Trainors eLearning-kurser: Elsäkerhet vid arbete och Elinstallationsreglerna. Dessa kurser bygger på de standarder och handböcker som ges ut av SEK Svensk Elstandard och har nu kvalitetsgranskats av SEK. För att ytterligare stärka värdet av samarbetet kommer deltagare i dessa kurser även att kunna köpa relevanta handböcker från SEK Svensk Elstandard till ett förmånligt pris.

– Vi tror verkligen på det här samarbetet och att verka för att branschen på ett tydligt, bra och smidigt sätt ska bli säkrare. Genom att använda oss av eLearning-plattformen som Trainor har kommer varje enskild person kunna anpassa utbildningstillfället efter sig själv och sin individuella arbetssituation, säger Nina Zolfakar, marknads- och försäljningschef hos SEK Svensk Elstandard.

Kontaktinformation

Skicka oss ett meddelande

Scroll to Top