Elsäkerhet och innovation i fokus på Elscenen

Elsäkerhet och innovation i fokus på Elscenen

Den 16-17 oktober lyser Elmässan upp med Elscenen, där el- och säkerhetsprofessorer samlas för att dela med sig av viktiga insikter och de senaste rönen inom elsäkerhet och elteknik. Elscenen erbjuder en rad seminarier som inte bara adresserar viktiga lagkrav och säkerhetsfrågor utan även belyser den mänskliga aspekten inom elektrikerprofessionen.

Elolyckor – En Överlevnadsguide

Detta livsviktiga seminarium går igenom de fysiologiska effekterna av strömgenomgångar och hur dessa påverkar kroppen. Från omedelbara åtgärder till långsiktiga hälsokonsekvenser, seminarieledarna förklarar vad som ska göras vid en elolycka och när det är dags att söka medicinsk hjälp. Niklas Katajamäki, Regionalt skyddsombud, Svenska elektrikerförbundet

Ökad Säkerhet och Minskade Risker inom Elektrikerbranschen

Det nyligen uppdaterade regelverket ELSÄK-FS 2022:3 sätter fokus på den fortlöpande kontrollen av elanläggningar. Seminariet utforskar det systematiska säkerhetsarbetet som krävs för elanläggningar och hur fastighetsinnehavare kan uppfylla dessa nya lagkrav med hjälp av Brandskyddsföreningens stöd och resurser. Med Björn Viggeborn, Brandskyddsföreningen.

Elektrikers Värde i Arbetslivet: En Psykosocial Utmaning

Med fokus på den psykiska arbetsmiljön diskuterar vi de utmaningar elektriker står inför i en mansdominerad bransch. Seminariet “Hur mycket är en elektriker värd?” tar upp de allvarliga konsekvenserna av en försämrad psykisk arbetsmiljö och hur detta kan leda till extremt allvarliga utfall som självmord.

Nyheter och Säkerhetsstandarder: SEK Handbok 446

Joakim Grafström från SEK Svensk Elstandard presenterar den fjärde utgåvan av SEK Handbok 446, som rör säkerhet vid arbete med elanläggningar. Seminariet ger en grundlig genomgång av de uppdateringar och nyheter som införts i handboken, vilket är avgörande för alla yrkesverksamma inom elinstallationer.

Elmässan fortsätter att vara en central hub för utbildning och nätverkande inom elbranschen, och Elscenen är platsen där branschprofessionella kan vässa sina kunskaper och förbereda sig för framtidens utmaningar. Säkra din plats idag för att inte missa dessa insiktsfulla och berikande sessioner!

Fri entré! Hämta din biljett här och välkommen till en upplysande erfarenhet.

Scroll to Top