Saira Alladin tillträder som vd för Installatörsföretagen
Installatörsföretagen

Saira Alladin tillträder som vd för Installatörsföretagen

Nya vd:ns fokus: elektrifiering, energieffektivisering och kompetensförsörjning

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Från och 1 oktober 2024 är Saira Alladin ny vd för Installatörsföretagen.

– Det är väldigt roligt att vara på plats och nu ser jag inte minst fram emot att komma ut och träffa våra medlemmar för att höra om vad som står högst upp då deras agenda. Det är dem vi jobbar för och därför ser jag med stor entusiasm fram emot att, tillsammans med mina medarbetare, skapa bästa möjliga förutsättningar för dem, säger Saira Alladin.

Det är en intensiv period från start för Saira Alladin och Installatörsföretagen, i början av nästa år är det dags för nästa avtalsrörelse.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med våra fackliga parter och våra systerorganisationer i samhällsbyggnadssektorn för att fortsätta utveckla branschen, och då är branschanpassade kollektivavtal en helt avgörande grund, säger hon.

Nu senast kommer Saira från en roll som elnätschef på Ellevio i Stockholm och har en lång erfarenhet från branschen som teknisk specialist. Samtidigt har hon också engagerat sig i frågor kring jämställdhet och inkludering.

– I en bransch som vår som saknar tiotusentals installatörer har vi inte råd att exkludera, både med tanke på kompetensförsörjningen samt branschens välmående och utveckling. Därför är det avgörande att vi ser till att fler vill utbilda sig och arbeta i vår framtidsbransch, säger Saira.

Saira Alladin efterträder Ola Månsson som har varit vd för Installatörsföretagen sedan 2017.

– Jag vet att både Installatörsföretagen och våra medlemmar är väldigt tacksamma för det arbete Ola Månsson lagt ner för att utveckla vår organisation och branschen under dessa sju år, säger Installatörsföretagens ordförande Johnny Petré och fortsätter.

– Nu är det väldigt roligt att ha Saira på plats. Hennes driv och kompetens är precis vad vi och branschen behöver. Jag och styrelsen är övertygade om att det är rätt person på rätt plats, avslutar Johnny Petré.

Contact info

Send us a message

Scroll to Top